Лазанья



Кухня: Італійська кухня
Тип: Запіканки

Лазанья


Інгредієнти:
сир пармезан тертий - 100 г
Для тіста:
борошно пшеничне - 150 г
борошно з твердих сортів пшениці - 100 г
шпинат - 150 г
яйця - 2 шт.
* Для рагу болоньез:
м'якоть свинини і яловичини - по 300 г
шинка - 300 г
шпик - 150 г
печінка куряча - 300 г
моркву і стебла селери - по 2 шт.
вершкове масло - 2 ст. ложки
томатна паста - 2 ст. ложки
бульйон м'ясний - 250 г
цибуля ріпчаста - 1 головка
орегано сушене - 1 ч. ложка
перець чорний мелений, сіль
Соус бешамель:
вершкове масло - 5 ст. ложок
борошно пшеничне - 5 ст. ложок
молоко - 1,5 л

Рецепт:
1. Для тесту шпинат обдайте окропом, пропустіть через м'ясорубку. Борошно змішайте з 1 чайною ложкою солі

, шпинатом, яйцями і замісити еластичне тісто. Накрийте тісто серветкою, залиште на 20 хвилин.

2. Для рагу болоньез м'ясо і шинку пропустіть через м'ясорубку. Шпик, цибуля, морква, селера дрібно наріжте, обсмажте на олії. Додайте м'ясний фарш, смажте всі разом кілька хвилин, потім покладіть томатну пасту, орегано, влийте бульйон, посоліть, поперчіть і тушкуйте ще 20 хвилин. Курячу печінку наріжте дрібними кубиками і додайте в рагу.

3. Для соусу бешамель борошно обсмажити на маслі, зніміть з вогню, через хвилину влийте молоко.

Доведіть соус до кипіння і варіть 10 хвилин, постійно помішуючи, наприкінці посоліть, поперчіть і додайте за смаком тертий мускатний горіх.

4. Тісто розділіть на 6 частин і кожну розкачайте в пласт товщиною 0,1 см за розміром форми.

5. Два літри підсоленої води доведіть до кипіння. Пласти окремо опускайте спочатку в киплячу воду на 3 хвилини, потім - в холодну воду і викладайте на серветку.

6. У глибоку плоску форму, змащену вершковим маслом, укладете пласт тіста, потім шарами невелика кількість рагу болоньез, соусу бешамель і тертого пармезану. Повторіть шари 4 рази. Верхній пласт тіста посипте тертим пармезаном, зверху покладіть кілька шматочків вершкового масла і запікайте лазанью в духовці 30 хвилин при 200 ° С.

7. При подачі лазанью наріжте на порції.

Для приготування цієї страви можна використовувати готові листи лазаньї, які продаються в магазині. Їх також необхідно попередньо відварити в підсоленій воді.

Приємного апетиту.
Ви будете першим хто оцінить цей рецепт.
Ваша оцінка:
Коментарі (0, 0 позитив., 0 негатив.):

Ваше ім'я
відгук
коментар



Джерело: coolrecepti


Схожі рецепти:
Макарони 4
Макарони 7
Макарони 10
Макарони 13
Макарони 16
Фондю -крем з сиром
Макарони 19
Курка фарширована 3
Свинина фарширована 3
Фондю " Наслідування східному"
М'ясний киш
Ковбаски з сиром фета
Пудинг з качкою
Зелені та жовті ньокі
Головна сторінка

Національні кухні

Всі рецепти: