Пастіціо



Кухня: Грецька кухня
Тип: Страви з макаронних виробів

Пастіціо


Інгредієнти:
макаронні вироби - 400 г
вода - 3 л
цибуля ріпчаста - 1 головка
помідори - 750 г
оливкова олія - ​​4 ст. ложки
часник - 1 зубчик
фарш з яловичини - 500 г
бульйон овочевий - 1 стакан
сир твердий тертий - 150 г
зелень петрушки рубана - 4 ст. ложки
перець чорний мелений
сіль
Для соусу:
вершкове масло - 40 г
борошно пшеничне - 2 ст. ложки
молоко - 450 мл
вершки - 150 мл
мускатний горіх мелений - 1/4 ч. ложки
яйця - 2 шт.

Рецепт:
1. У велику каструлю налийте воду, доведіть її до кипіння, посоліть. Покладіть у воду макарони, варіть їх 7 хвилин до готовності «аль денте» (вони повинні залишитися трохи твердими всередині). Відкиньте макарони на друшляк.

2. Цибулю і часник дрібно порубаєте. Помідори укладете в глибоку чашку, залийте окропом, витримайте 1 хвилину, потім вийміть і дайте трохи охолонути. Розріжте навпіл, чайною ложкою видаліть насіння. М'якоть помідорів наріжте кубиками.

3. У глибокій сковороді або в сотейнику нагрівайте масло, покладіть цибулю і часник і, помішуючи, обсмажуйте їх на слабкому вогні, поки вони не стануть прозорими.

4. Додайте фарш, розімніть його виделкою, смажте, помішуючи 5-7 хвилин.

5. Покладіть помідори, посоліть, поперчіть, влийте бульйон і гасите 15 хвилин.

6. Для соусу в невеликій сотейнику на слабкому вогні розтопіть вершкове масло, додайте борошно, перемішайте так, щоб не було грудочок, і обсмажте, не допускаючи зміни кольору. Борошно злегка остудіть. Помішуючи, тонкою цівкою влийте молоко і вершки, посоліть, поперчіть, заправте мускатним горіхом, варіть 5 хвилин.

7. У соус, помішуючи, додайте збиті яйця. Продовжуючи безперервно помішувати, прогрійте соус, не доводячи до кипіння.

8. У форму для запікання, змащену маслом, укладете шарами макарони і фарш, пересипаючи шари тертим сиром і зеленню петрушки. Останнім повинен бути шар макаронів.

9. Макарони полийте приготованим соусом, посипте тертим сиром. Запікайте 45 хвилин при 170-180 ° С.

10. Запечені макарони розріжте на порції, викладіть на блюдо, посипте стружкою з твердого сиру.

Порада: Замість м'ясного фаршу можна використовувати овочевий, приготовлений, наприклад, з цукіні, моркви, солодкого перцю і рубаних лісових горіхів.

Приємного апетиту.
Ви будете першим хто оцінить цей рецепт.
Ваша оцінка:
Коментарі (0, 0 позитив., 0 негатив.):

Ваше ім'я
відгук
коментар



Джерело: coolrecepti


Схожі рецепти:
Каннеллоні з цибулею і солодким перцем
Макаронна запіканка з куркою
Картопляне суфле з грибами
Макаронні " Сирні "
Спагетті в томатному соусі з м'ясними кульк
Макарони з креветками
Фаршировані цукіні 2
Тефтельки в сирному соусі
Запіканка з фаршем і макаронами
Лазанья з копченою пікшею
Гнізда "Чудові"
Рисові квадрати
Яловичина в формі
Мушлі в соусі
Головна сторінка

Національні кухні

Всі рецепти: