Пиріг " Яблучко "



Тип: Солодкі пироги, паски

Пиріг


Інгредієнти:
Для тіста:
борошно пшеничне - 100-150 г
масло вершкове - 100 г
сметана - 1-2 ст. ложки
жовтки яєчні - 1 1 / 2 шт.
білок яєчний - 1 / 2 шт.
цукор - 1 / 4 склянки
вершки - 1 / 2 ст. ложки
крохмаль картопляний - 1 ч. ложка
кардамон мелений - 1 / 2 ч. ложки
сода харчова - 1 / 2 ч. ложки
сіль - 1/8 ч. ложки
Для начинки :
яблука - 1 кг
цукор - 1 склянка
сік лимонний - 2 ч. ложки

Рецепт:
Для тесту сметану з'єднайте з розм'якшеним маслом, додайте жовтки, білок, вершки, кардамон, крохмаль, сіль, соду і стільки муки, щоб вийшло не дуже круте тісто. Витримайте тісто 30 хвилин, накривши харчовою плівкою.

Для начинки яблука очистіть, дрібно наріжте, збризніть лимонним соком. Додайте цукор, 1-2 столові ложки води і варіть при помішуванні до розм'якшення.

Тісто розкачати в два пласта. Один укласти на деко, змащене маслом, викладіть поверх нього начинку і накрийте другим пластом. Краї защипніть.

Випікайте пиріг 30-40 хвилин при 200 С.

Пиріг можна подавати як гарячим, так і холодним.

Приємного апетиту.
Ви будете першим хто оцінить цей рецепт.
Ваша оцінка:
Коментарі (0, 0 позитив., 0 негатив.):

Ваше ім'я
відгук
коментар



Джерело: coolrecepti


Схожі рецепти:
Кошики з кремом
Кекс пікантний
Пиріг чорничний
Торт "Млинок"
Естонські пряні тістечка
Нью-йоркський яблучний пиріг
Торт " Ніжний поцілунок"
Торт-безе з червоною смородиною
"Кульки" з грибним соусом
Шоколадні кекси з вишнею
Мус з шоколаду
Булочки з вершками
Печиво " Гусячі лапки"
Пряники обліпихова
Головна сторінка

Національні кухні

Всі рецепти: