Шашлик 28



Тип: Страви з м'яса і субпродуктів

Шашлик 28


Інгредієнти:
баранина - 160 г
цибуля ріпчаста - 20 г
цибуля зелена - 20 г
оцет - 20 г
помідори - 75 г
соус ткемалі - 20 г
барбарис сушений - 2 г
лимон - 1/6 шт.
сало бараняче топлене - 5 г
перець
зелень петрушки

Рецепт:
М'якоть окосту, лопатки або корейки баранини, зачищену від грубих сухожиль, розрізати на шматки у формі кубиків або квадратів вагою по 30-40 г і замаринувати. Для цього шматки м'яса посолити, посипати перцем, дрібно нарізаною або натертим на тертці ріпчастою цибулею і зеленню петрушки, змочити винним оцтом або лимонним соком, перемішати, укласти щільно в неокісляющуюся посуд і залишити на 4-6 годин у холодному місці.

Від молодого баранчика для шашлику можна використовувати будь-яку частину туші; корейку і грудинку нарізати на шматки з реберними кісточками. М'ясо молодої баранини можна не маринувати або маринувати без додавання оцту.

Перед смаженням шматки м'яса нанизати на металеву шпажку впереміж з кружками ріпчастої цибулі або без цибулі, змазати розтопленим баранячим салом і смажити на решітці над вугіллям, що горить, або в електрогрилі, або на рожні перед полум'ям або розжареними спіралями електровертела.

Готові смажені шматочки шашлику зняти зі шпажки на блюдо, загарніровать сирим нашаткованим ріпчастою чи зеленою цибулею, помідорами і часточкою лимона. Окремо до шашлику подати соус ткемалі і барбарис свіжий або сушений мелений.

Приємного апетиту.
Ви будете першим хто оцінить цей рецепт.
Ваша оцінка:
Коментарі (0, 0 позитив., 0 негатив.):

Ваше ім'я
відгук
коментар



Джерело: coolrecepti


Схожі рецепти:
Гупта тефтелі з баранини
Тікя кебаб
Суп з баранини з горохом
Баранина смажена з цибулею
Котлети натуральні з баранини смажені
Шашлик 29
Шашлик 30
Рулет з гарніром
Баранина тушкована з чорносливом 2
Чахохбілі з баранини
Рулети з баранини відбивні тушковані
Баранина з гарніром запечена під молочним соусом
Баранина запечена з кашею під сметанним соусом
Люля - кебаб 6
Головна сторінка

Національні кухні

Всі рецепти: